2011-10-24

A 24. órában - INSPIRE adatkörök adatspecifikációi. Dr.Mihály Szabolcs felhívása észrevételek megtételére!



"Subject: Adatspecifikációk magyar oldali fontossága, FW: Second consultation

Kedves Kollégák!

Az adatspecifikációkra, tervezeteikre (lásd a korábbi felhívásokat, INSPIRE honlapot) sok észrevételt küldtek a tagországok, azok téradat kör felelősei. Magyarországról rajtam keresztül ill. tudtommal az elmúlt 2-3 hónapban csak a FÖMI (Palya Tamás) és a KSH (Fábián Zsófia) részéről küldtünk észrevételeket. Várom a tájékoztatást azoktól a kollégáktól/intézményektől, akik észrevételeket már tettek, de nekem erről hírt eddig még nem adtak.
A FÖMI és KSH észrevételek által érintett téradat körökben megalapozottan várható, hogy a magyar szempontokat is figyelembe vevő INSPIRE adatspecifikációk lépnek életbe. Azt csupán remélhetjük, hogy a többi téradat köröket és adatkészleteket leíró adatspecifikációk esetleg találkoznak majd a magyar oldali szempontokkal és értelmezésekkel. Ha meg valamely adatkészleteknél nem ez lesz a helyzet, akkor azoknál bizony várható, hogy ellentmondásokat kell majd feloldani, esetleg nekünk nem tetsző változatokba magunkat bele kényszeríteni. Kérek mindenkit, hogy most, még a 24. óra után is, ki-ki a saját adatkörét, adatkészletét illető adatspecifikációt és tervezetet megvizsgálni és szükség esetén észrevételezni szíveskedjen.
Emellett mindenki szíves figyelmébe ajánlom a jelen továbbított e-mail tartalmát, amelyben az északi országok képviselői közösen vetik fel az odafigyelés fontosságát és a témában nemzetközi konzultáció megrendezésére vonatkozó javaslatukat.
Várom az észrevételeket, az adatspecifikációkban való magyar oldali részvétel megerősödését és kapcsolódó kezdeményezéseket, kinek-kinek a saját szakmai területén, hatáskörében és költségeire tervezve.

Üdvözlettel:
Dr. Mihály Szabolcs
Közigazgatási főtanácsadó
INSPIRE tagállami kapcsolattartó
Vidékfejlesztési Minisztérium
Közigazgatási államtitkárság
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.
1860 Budapest 55. Pf.1.
Telefon: +3617952127; Mobil: +36309316610

Nincsenek megjegyzések: